Míg a tavalyi télen csak egyszer kértek ehhez segítséget, most már többször kényszerülnek erre. Sokan várakoznak a kaposvári szociális irodán. Többen rendkívüli segélyt kérnek, hogy fát tudjanak venni belőle. Az ott dolgozók azt tapasztalják, minden évben több rászoruló megy.

Míg a tavalyi fűtési idényben csak egyszer vagy kétszer kértek rendkívüli szociális segélyt erre a célra az emberek, a mostaniban már többször is. Ugyanis csak az ott kapott 15-20 ezerből tudnak venni egy kis tüzelőt. Buniné Battyányi Beáta, a kaposvári szociális és gyámügyi iroda főmunkatársa elmondta, ezek az emberek tényleg arra költik a pénzt, mert vagy már hozzák a számlát, vagy pedig úgy tudtak támogatást megállapítani, hogy el kell számolni erről az összegről és minden esetben el is számolnak vele.

Fűtés


A tüzép telepen hsonlóak a tapasztalatok. A tulajdonos azt mondta, alig viszik a fát. Míg korábban 10-20 mázsát vettek egyszerre, most alig 1 mázsát ha visznek. Andréka Ferenc elmondta, a lakosságnak nincs pénze, úgyhogy úgy szolgálja ki a nyugdíjasokat, hogy felét kifizeti most, felét meg a következő nyugdíjakor, mert megsajnálja és kiszolgálja őket. A fa köbmétere egyébként 1700-2500 forint, a különböző fajta szenek mázsájáért pedig 5000 forint körüli összeget kell fizetni.

Címkék: gazdaság