November elsejétől Somogy vármegyében is új rendszer szerint zajlik majd az orvosi ügyelet. Az Ezredév utcai rendelő helyett a Kaposi Mór Oktató Kórházban történik majd a betegek ellátása, mind a felnőtt, mind a gyermekek esetében hosszabbított ügyeleti időben.

Este 10 órától, valamint hétvégén  pedig az Országos Mentőszolgálat munkatársai látják majd el ezt a feladatot, ugyancsak a kórház épületén belül.

A főbejáraton át jobbra, a jelenlegi bőrgyógyászati szakrendeléseknél kialakított vizsgálóban várják a felnőtt betegeket. Jobb oldalt pedig a mostani gyermekgyógyászati részlegen lesznek a gyerek vizsgálati helyiségek.

Sürgős esetben a központi 1830-as telefonszámot tárcsázva a diszpécser dönti majd el, hogy mentőt vagy orvost küld a beteghez, illetve hogy ráér-e másnap felkeresni az ügyeletet.

A Kaposi Mór Oktató Kórház ápolási igazgatója, Dr. Héra Eszter szerint a rendszer nagy előnye, hogy a sürgős esetekben azonnal meg tudják kezdeni a kórházi kezelést és korszerű diagnosztika is elérhető az egészségügyi intézményben.

Címkék: somogy vármegye, ügyelet, kórház, kaposvár, egészségügyi anyagok