A kaposvári intézmények közül a Nemzetőr Sori Központi Óvoda, a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola és az Eötvös Loránd Műszaki Technikum indította a legtöbb fiatalt a szeptember végi jótékonysági futógálán. Ők most egy igazán különleges meglepetéssel gazdagodtak - tudtuk meg Puha Anikótól, az Egészséges Kaposvár 2030 egyik programkoordinátorától: a Szigetvári Zrínyi Vár várkapitánya Salamon Ferenc három darab 35-35 főre szóló belépőjegyet ajánlott fel, amit az idei tanévben lehet felhasználni.

Hétfőn egy új kihívás is útjűra indult, a "Kaposvár az otthonunk" elnevezésű városismereti teljesítmény túra - jelentette be Péter Attila, az Egészséges Kaposvár 2030 Program koordinátora. A lényeg, hogy induljunk, használjuk a lábunkat, tegyünk az egészségünkért, mindeközben ismerjük meg városunk rejtett kulturális kincseit, érdekességeit. A túrát - két távon hirdették meg - szintidőn belül, és a kvízlapot helyesen kitöltő teljesítők között értékes nyereményeket sorsolnakunk ki. 

Rövidebb táv: megközelítően 1,5 km, 1 óra 10 perc szintidővel 

Hosszabb táv: megközelítően 3 km, 1 óra 45 perc szintidővel

Indulás-érkezés, a kvízlap felvétele és leadása: Kaposvár, Fő u. 1. Tourinform Iroda (Október 16. hétfőtől - október 20. péntekig 9:00-17:00-ig., valamint október 21. szombat 9:00-14:00-ig.)

Címkék: városismeret, teljesítmény, iskola, egészség, jótékony, futás, óvoda, túra, egészségügyi anyagok, Kaposvár