Az egészségmegőrzés volt péntek reggel a középpontban a kaposvári Búzavirág Tagóvodában. Az intézmény dolgozóit ugyanis szűrővizsgálatokra várták a Kaposi Mór Oktató Kórház szakemberei. A helyben megszervezett szűréseken ezúttal is sokan vettek részt. 

"A házhoz vitt szűrővizsgálatok népszerű programja is része a somogyi vármegyeszékhely egészségvédő stratégiájának. Ennek részeként április 15-én a Vaszary Parkban, a Polgárok Házában is megnyílik egy szűrőpont. Az ilyen vizsgálatok ugyanis sokszor életmentőek lehetnek, hiszen egy-egy időben felfedezett megbetegedés, korai szakaszban, még jó eséllyel gyógyítható. Ezzel együtt a kórházi szűréseken mindössze az érintettek egyharmada jelenik meg. Ezért is fontos, hogy az egészségügyi intézmény falain túl is lehetőségeket kínáljunk" - hangsúlyozta Szita Károly, polgármester.


Szűrésekkel és tanácsokkal az egészségértSzűrésekkel és tanácsokkal az egészségértSzűrésekkel és tanácsokkal az egészségértSzűrésekkel és tanácsokkal az egészségértSzűrésekkel és tanácsokkal az egészségértSzűrésekkel és tanácsokkal az egészségért
Szűrésekkel és tanácsokkal az egészségért
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az óvoda munkatársai ugyanakkor nemcsak a saját egészségükre, hanem a gyermekekére is nagy hangsúlyt fektetnek - mondta el a tagintézmény-vezető, Németh Zoltánné: "A mindennapokban is végzünk a gyerekekkel olyan mozgásos tevékenységeket, mint például a tartásjavító torna, vagy a lábtorna, úszni járunk ezen túl pedig az egészséges táplálkozás is a mindennapjaink része."

Címkék: Polgárok Háza, szűrővizsgálat, Vaszary park, kórház, pedagógus, egészség, óvoda, egészségügyi anyagok