Az ásványvizes palackok címkéit is tanulmányozták és csapvizet is kóstoltak ma a gyerekek a víz világnapi rendezvényen Kaposváron. Többen azt mondták: nemcsak az iskolában használnak kulacsot, otthon sem a palackos vizet választják.  

Kevesen tudják, de a csapvíz az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. A kaposvári szakemberek is rendszeresen, több szempont-, illetve határérték szerint vizsgálják a laboratóriumban. 

A kaposvári csapvíz biztonságos, egészséges és olcsó, vagyis számos érv szól mellette - hangsúlyozta a KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. 
vízellátási főmérnöke, Boda Balázs: "a somogyi megyeszékhelyen a csapvíz kiváló minőségű, ötszázszor olcsóbb, mint a palackos, nem kell érte elgyalogolni a boltba és nem keletkezik hulladék sem a felhasználása után." 


Közös kincsünk a vízKözös kincsünk a vízKözös kincsünk a vízKözös kincsünk a vízKözös kincsünk a vízKözös kincsünk a vízKözös kincsünk a vízKözös kincsünk a vízKözös kincsünk a vízKözös kincsünk a vízKözös kincsünk a vízKözös kincsünk a vízKözös kincsünk a víz
Közös kincsünk a víz
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A fórumon az is elhangzott: négymilliárd olyan ember él a Földön, akinek egy évben legalább egy hónapig meg kell tapasztalnia azt, milyen az, amikor nincs számukra megfelelő mennyiségű ivóvíz. A résztvevők szerint sokkoló ez az adat, miközben térségünkben sokan még a legalapvetőbb szinten sem takarékoskodnak a vízzel. Az első lépést például otthon is mindenki könnyedén megteheti úgy, hogy elzárja a csapot fogmosás közben!

Ezt, a víz világnapi rendezvényt is a KAVÍZ Kavíz Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. szemléletformáló kampányának részeként szervezték meg. A cég nyílt napokon, rendezvényeken és ismeretterjesztő filmek segítségével is népszerűsíti a csapvíz fogyasztást.

Címkék: KAVÍZ, világnap, víz, egészségügyi anyagok, Kaposvár