Több önkormányzati fenntartású intézmény munkavállalója számára rendelte el ma a koronavírus elleni védőoltás első adagjának a felvételét Kaposvár polgármestere.

Ennek értelmében 2022. január 31-ig legalább egy vakcina felvétele kötelező a bölcsődék és óvodák alkalmazottainak, a családsegítő központ munkatársainak, a polgármesteri hivatal és a Liget idősotthon dolgozóinak, valamint a múzeum, illetve a könyvtár munkatársainak a számára.

A mögöttünk hagyott hétvége tragikus járványadatokat hozott: az elmúlt három nap alatt összesen 27 830 új fertőzöttet igazoltak és 460 beteg hunyt el a vírus következtében.

A szakemberek szerint a koronavírus ellen jelenleg a védőoltás a leghatékonyabb. A kormány ezért meghosszabbította az oltási akcióhetet. A Kaposi Mór Oktató Kórházban vasárnapig akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között. Első, második és emlékeztető oltás felvételére egyaránt van lehetőség, minden jelenleg Magyarországon elérhető oltóanyag rendelkezésünkre áll.

Címkék: védettségi, munkáltató, munkavállaló, vakcina, járvány, oltás, egészségügyi anyagok, koronavírus