Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón többek között beszélt arról, hogy folyamatosan vizsgálják, hogy hogyan lehetne növelni a hazai átoltottságot, továbbá a harmadik oltásról is tárgyalnak egymással a kormánytagok. Döntés péntekre várható, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök fog majd bejelenteni.

Gulyás Gergely elmondta, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból. A két oltással rendelkezők arányát nézve másodikak vagyunk Európában, elegendő oltóanyaggal rendelkezik az ország, és a kormány mindent megtesz, hogy növelje az oltottság arányát. A kormány azt javasolja mindenkinek, hogy csak akkor utazzon külföldre, ha mindkét oltást megkapta.

Három terület van, amiről tárgyalt a kormány, pénteken pedig konkrét döntésekről is várható bejelentés:

  • Így döntés várható a harmadik oltás ügyében,
  • A kötelező oltás kérdésében nem változott a kormány álláspontja, így várhatóan továbbra sem lesz kötelező beadatni a vakcinát,
  • A negyedik hullám attól függ, mennyien oltatják be magukat. Dolgozni kell a fiatalok és a 60 év felettiek átoltottságának növelésén. A 12–15 évesek 12%-a van csak beoltva.

Címkék: Gulyás Gergely, harmadik, kormányinfó, oltás, vakcina, egészségügyi anyagok