40 ampulla AstraZeneca vakcina érkezett ma reggel Kaposvárra. A brit oltóanyag tárolása nem igényel különleges feltételeket, így az egyszerűbb háziorvosi hűtőszekrényben is biztonsággal tárolható. A ma érkezett mennyiségből 40 somogyi praxisba jut, ahol 10-10 krónikus beteg oltását végzik majd ezekkel a készítményekkel.

A kedd reggel Kaposvárra érkezett AstraZeneca vakcina ampullái
A kedd reggel Kaposvárra érkezett AstraZeneca vakcina ampullái

"A házirovosok telefonon fogják kiértesíteni az oltandókat. A 60 év alatti rizikócsoportba tartozók fogják megkapni az oltóanyagot, szív- és érrendszeri betegek, tüdőbetegek, cukorbetegek, transplantáltak. Még a héten megtörténik ennek a körnek az oltása" - árulta el Dr. Szávai Valéria Zsuzsanna, a Somogy Megyei Kormányhivatal járási tisztifőorvosa.

Ma délben pedig újabb Pfizer vakcinák érkeztek a Kaposi Mór Oktató Kórházba. Az intézmény gyógyszertárában rögtön le is ellenőrizték a szállítmányt, majd a három tálca készítményt, amely 3500 adag oltóanyagot tartalmaz, a mínusz 82 fokos hűtőbe tették.

A Kaposi Mór Oktató Kórház mélyhűtőjébe helkyezik a kedd délben érkezett Pfizer vakcinákat
A Kaposi Mór Oktató Kórház mélyhűtőjébe helkyezik a kedd délben érkezett Pfizer vakcinákat

Az egészésgügyi dolgozók második körös oltása már többnyire befejeződött. Sőt a legidősebbek oltása is elkezdődött már a háziorvosi rendelőkben és a megyei oltópontokon, így Marcaliban, Nagyatádon Siófokon és Kaposváron is. Az idősek oltását a háziorvosok koordinálják: akik regisztráltak az oltásra azokat is ők fogják értesíteni az időpontokról.

Címkék: oltóanxag, AstraZeneca, Pfizer, vakcina, egészségügyi anyagok, Kaposvár