A város hét középiskolájából van karanténban néhány diák, illetve pedagógus, öt osztályban pedig online oktatás zajlik - ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat a megyeszékhely polgámestere ma reggeli rádióinterjújában.

Szita Károly hozzátette: továbbra is fontos a maszkhasználat, a rendszeres fertőtlenítés és a távolságtartás. Az oktatási-nevelelés intézményekben a testhőmérséklet mérése tegnap zökkenőmentesen elindult, a szakemberek 37,8 celsius fokban határozták meg a belépési értékhatárt.

A polgármester azt mondta: csak úgy tudjuk megállítani a vírust, ha vigyázunk magunkra és egymásra is. Ehhez a korábban tapasztalt fegyelmezettségre és összefogásra van szükség.

A beszélgetés során szó esett a Cseri városrész megújításáról és Márton Áron erdélyi püspök szobrának szombati avatásáról is. Ezen az Országgyűlés elnöke is részt vesz és a város az óvintézkedések betartása mellett számít a kaposváriak részvételére is.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: fegyelmezettség, távolságtartás, összefogás, maszk, koronavírus, egészségügyi anyagok, tájékoztat, járvány, fertőzött, Kaposvár