A vártnál korábban érkezett meg a koronavírus járvány második hulláma, de a cél most is az, hogy biztosítva legyen a kaposváriak védelme - jelentette ki Szita Károly keddi Facebook videójában.

Kaposvár polgármestere hozzátette, hogy a legfőbb szempontok között van, hogy biztonságos körülmények között folyhasson az oktatás az óvodákban és iskolákban, továbbá hogy megvédjék a munkahelyeket.

Szita Károly a videóban a maszkviselés és a távolságtartás fontosságára hívta fel a figyelmet. A városban folyamatosan fertőtlenítik a közösségi tereket és azon létesítményeket, ahol nagyobb létszámban fordulnak meg emberek. A városi rendezvényeket a közeljövőben vagy elhalasztják, vagy szabad térbe viszik, ha van erre lehetőség. Az óvodai és iskolai úszásoktatást bizonytalan ideig felfüggesztik, az Emberi Erőforrások Minisztériumának javaslatára.

A sportlétesítmények tekintetében is szigorítanak. Amíg nem rendelik el a zárt kapus mérkőzéseket, addig csak szájmaszkkal, testhőmérséklet mérés után lehet belépni a csarnokba.

Szita Károly elmondta, hogy Kaposváron jelenleg 16 regisztrált esetről lehet tudni: 4 személyt kórházban ápolnak, 12-en pedig otthoni karanténban vannak.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Security Check Required

null

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: védelem, Szita Károly, járvány, koronavírus, egészségügyi anyagok, Kaposvár