Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja és az Ápolónők Világnapja, annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki a szakmát alapjaiban formálta át, hivatássá tette.

Ő volt, aki megfogalmazta: "az ápolónő munkája háromszoros érdeklődést kíván: szellemi érdeklődést az eset iránt, szívbeli érdeklődést a beteg ember iránt, szakmai érdeklődést a gyakorlati munka technikája iránt". 

- Nem csupán a betegeknek, de az őket ellátóknak is nehéz. Ma, a koronavírus miatt pedig még nagyobb kihívásokkal küzdenek, pedig szakmájuk eleve nem könnyű. Mégis nap mint nap erőt merítenek, és sokszor erejükön felül végzik a hivatásukat. Hálával tartozunk önöknek az év minden egyes napján. Köszönjük, hogy vannak - írta Kaposvár polgármestere, Szita Károly a Facebook-oldalán.

Szita Károly

Nem csupán a betegeknek, de az őket ellátóknak is nehéz. Ma, a koron... avírus miatt pedig még nagyobb kihívásokkal küzdenek, pedig szakmájuk eleve nem könnyű. Mégis nap mint nap erőt merítenek, és sokszor erejükön felül végzik a hivatásukat. Hálával tartozunk önöknek az év minden egyes napján. Köszönjük, hogy vannak!

Címkék: ápolók napja, köszöntés, szita károly, egészségügyi anyagok