Szita Károly polgármester köszönetet mondott a kaposváriaknak azért, hogy a szabályok betartásának köszönhetően a megyében alacsony a fertőzöttek száma. Az ellaposított járványgörbe lehetőséget adott az egészségügynek arra, hogy felkészüljenek a betegekre, ez pedig emberéleteket jelenthet.   

A kormány a fokozatosan nyitás mellett döntött, s így tesz Kaposvár is, hiszen a vírus lappangási ideje két hét, ezért még várni kell arra, hogy kiderüljön: lettek-e negatív hatásai az enyhítéseknek – mondta a polgármester, aki arra bíztatott mindenkit, hogy a jó időben kiránduljon, sétáljon.

- Hétfőtől üzembe állnak a szökőkutak, hogy frissítsék a levegőt. Mostantól nyitva vannak a desedai parkolók és nyitnak a büfék is, de kérem, tartsák be a megfelelő távolságot, vigyázzanak egymásra - hangsúlyozta a városvezető.    

A veszélyhelyzet kihirdetése óta működő óvodai és bölcsődei ügyelettel kapcsolatban elmondta: mivel növekszik az igény, így a 6 ügyeletes intézmény mellett hétfőtől még 4 intézmény kapcsolódik be az ellátásba (a Petőfi utcai bölcsőde, a Honvéd, Madár és Tallián Gyula utcai óvoda), csoportonként 5 gyermeket fogadva.

A kötelező maszkviseléshez a város 54 ezer, háztartásonként 2 db mosható maszkkal járult hozzá. Ezen felül raktáron vannak még egyéb védőfelszerelések, köztük még 43 ezer darab maszk, ha szükség lenne rá.

Szita Károly elmondta: a játszóterek karbantartása megtörtént, nyitás után naponta fogják fertőtleníteni az eszközöket, de pár nap türelmet kért még a szülőktől.

Az egészség megőrzését követően fontos feladat a munkahelyek védelme. Ennek kapcsán a polgármester úgy fogalmazott: a város adó- és bérleti díj kedvezmények biztosításával és a beruházások felgyorsításával igyekszik segíteni a vállalkozásokat. Mivel erős gazdasággal és erős költségvetéssel vágott neki a város ennek az évnek, bizakodhatunk abban, hogy ismét hamar visszaáll a régi növekedés - mondta a polgármester.

Security Check Required

null

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: szita károly, koronavírus, egészségügyi anyagok, kaposvár