Kaposvár polgármestere ma közösségi oldalán ismertette a kormánydöntéssel kapcsolatos városi intézkedéseket. Így Szita Károly azt kérte az idősektől, hogy csak a legszükségesebb esetben menjenek el otthonról. Ezt talán annál is inkább megtehetik, hiszen a város továbbra is minden segítséget megad a számukra. Mint, ahogyan a közétkeztetés és az bölcsődei-óvódai-iskolai ügyelet biztosítása is folyamatos. Sőt, szükség és igény esetén tovább bővíthető.

A város gazdaságának újraindítása érdekében 9000 kérdőív érkezik meg ezekben a napokban a vállalkozókhoz, hogy ezek kitöltése után a döntéshozók az érintettek igényeire szabva határozzák meg a legfontosabb térségi irányokat.

Hétfő éjféltől országszerte, így a somogyi megyeszékhelyen is kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban, a kaposvári háztartások kettő-kettő maszkot kaptak a várostól.

Szita Károly azt is elmondta: egyeztetésre hívja a kaposvári konditermek vezetőit, hogy közösen határozzák meg a létesítmények egészségvédelmi óvintézkedéseit. 

Security Check Required

null

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: fegyelmezett, türelem, maszk, polgármester, óvintézkedés, idős, vállalkozó, korlátozás, Szita Károly, segít, közösség, koronavírus, egészségügyi anyagok, Kaposvár, gazdaság