- Az eddigi intézkedések beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen az emberek betartják őket. A koronavírus-járvány miatti korlátozásokra azonban továbbra is szükség van - ezt Szita Károly nyilatkozta a Hír TV-nek csütörtök délután.

Kaposvár polgármestere, aki a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként is beszélt kiemelte: a megyeszékhely idősotthonait is ellenőrizték az elmúlt napokban, az időben meghozott intézkedéseknek köszönhetően pedig mindent rendben találtak a hatóságok.

Szita Károly szerint a koronavírus-járvány miatti védekezésben a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra. Ezt is jól jelzi, hogy a hétvégén ismét saját hatáskörben dönthetnek további korlátozásokról.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón elmondta: szombattól újabb egy hétre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozásokat és az önkormányzatok e hét szombatjára és vasárnapjára is megkapják azt a jogi lehetőséget, hogy saját maguk szabályozzák a közterület-használat rendjét.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: hír tv, idősotthonok, szita károly, egészségügyi anyagok