A Mol Magyarország is segíti a kórházak ellátását fertőtlenítőszerrel - jelentette be az olaj- és gázipari társaság ügyvezető igazgatója a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Ratatics Péter elmondta: a Mol almásfüzitői egységében a hétvégén megkezdik a felületfertőtlenítésre és az emberi testfelületek fertőtlenítésére egyaránt alkalmas szer gyártását, napi ötvenezer liternyi kapacitással.

Hozzátette: a készítményt először a kórházak, kiemelt közintézmények, a nagyüzemi felhasználók kapják meg, a tervek szerint két hét múlva pedig a kiskereskedelemben is elérhetővé teszik.

Az idősotthonokban is kiemelten fontos az idősek védelme. Erről már az országos tisztifőorvos beszélt. Müller Cecília kiemelte, az itt élők védelme is rendkívül fontos, ezért korábban már számos intézkedést hoztak, ilyen volt a látogatási tilalom bevezetése vagy a felvételi zárlat elrendelése. A legfrissebb adatok szerint 226 igazolt koronavírus-fertőzött van az országban, tízen elhunytak a betegség következtében.

Jó ütemben zajlik a konténerkórház építése Kiskunhalason, már a lélegeztetéshez szükséges eszközöket is beszerelték - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szerdán. Lakatos Tibor ismertette: a kormány újabb 15 milliárd forintot különített el beszerzésre, így az operatív törzs utasítása alapján folytatódhat a védőeszközökkel történő ellátás.

Beszámolt arról is, hogy Budapesten, a Hungexpo területén 330 személyes ideiglenes kórházat alakítottak ki, amely bővíthető. Hangsúlyozta: ezeket az ideiglenes létesítményeket csak akkor fogják használni, ha a normál kórházi kapacitások nem lennének elegendők.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: fertőtlenítő, mol, operatív törzs, egészségügyi anyagok