Pozitív lett egy balatonlellei lakos koronavírus-tesztje. A hírről a www.balatonlelle.hu weboldal számolt be.

A település polgármestere, Kenéz István közleményében azt írta: az illetőt ellenőrzés, megfigyelés és önkéntes karantén veszi körül.

Müller Cecília országos tisztifőorvos egyébként csütörtökön épp arról beszélt, hogy enyhe tünetekkel otthoni karanténban kell maradni. Ez igaz a balatonlellei esetre is.

Akinél súlyos tünetek jelentkeznek, kockázati csoportba tartozik és kórházi ellátást igényel, az természetesen kórházba kerül.

Tisztelt Balatonlelleiek!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy Balatonlellén is van egy olyan állampolgár, akinek vírustesztje pozitív lett. Ellenőrzés, megfigyelés és karantén veszi körül.

Sokan vannak olyanok is, akik az elmúlt napokban, hetekben érkeztek haza a járvánnyal érintett országokból. Kényszer intézkedéseket nem áll módunkban velük szemben foganatosítani, de arra kérjük őket, hogy embertársaik egészségének megóvása miatt válasszák az önkéntes karantént! Ennyi felelősség mindenkiben kell, hogy legyen!

Az Önkormányzat, az Alapszolgáltatás munkatársai mindenben állnak rendelkezésükre, segítségükre az önként vállalt karantén alatt. Kérjük, éljenek a felkínált lehetőségekkel, mert hiába minden óvintézkedés, szigorítás, ha nem tartjuk be a szabályokat! A legfontosabb pedig az kell, hogy legyen, hogy mindannyian másokért is felelősek vagyunk.

Viselkedjünk felnőtt módon ebben a nehéz helyzetben és segítsük egymást a bajban! Életünk csak egy van, nem játszhatunk felelőtlenül mások egészségével, életével!

Bízom abban, hogy képesek leszünk összefogni és tenni azért, hogy minél kevesebb ember kerüljön bajba!

Tisztelettel: Kenéz István
polgármester

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: pozitív, balatonlelle, koronavírus, egészségügyi anyagok