Szita Károly polgármester közösségi média felületein is folyamatosan tájékoztatja a kaposvári polgárokat a naponta változó helyzetről és a meghozott döntésekről.

Csütörtökön például azt jelentette be, hogy szabályozzák azt, egyszerre hányan tartózkodhatnak a piac zárt csarnokaiban.

Ezentúl csak 50-50 ember tartózkodhat a régi és új csarnokban. Péntektől ráadásul ott is egy ajtós közlekedés lesz.

A városvezető emelett köszönetet mondott mindazoknak, akik helytállnak ebben a rendkívüli helyzetben. Mint például az egészségügyben dolgozók, a boltosok vagy éppen a szülők, akik otthon maradtak gyermekükkel

Security Check Required

null

Összeszedtük az eddig meghozott városi döntéseket

Az önkormányzati fenntartású óvodákban ügyelet van Kaposváron. A szülők maximum 5 fős csoportokba vihetik a gyermekeiket. Városunkban a Tar Csatár Központi Óvoda, a Nemzetőr Sori Központi Óvoda, a Petőfi Sándor utcai Központi Óvoda, a Rét utcai Központi Óvoda, a Temesvár utcai Tagóvoda és Arany János utcai Tagóvoda fogadja a gyerekeket. Az ügyeletes bölcsőde a Tátika Bölcsőde lett, a Nemzetőr soron.

Részlegesen bezárt a Kapos Holding Zrt. ügyfélszolgálata is. Az ügyeket online módon vagy telefonon lehet intézni, ami alól csak a fogyasztó személyében bekövetkezett változás bejelentése a kivétel.

A gyermekfogászati ellátás a Béke utca 31. szám alatti fogorvosi rendelőbe költözött. Az ellátás hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között érhető el, ám a gyógyítók arra kérik a szülőket, hogy kizárólag sürgősségi esetben keressék fel őket.

A házasságkötéseket ugyanakor továbbra is megtartják a Városháza Dísztermében. Az anyakönyvvezető, egy technikus, a házasulandó pár, a két tanú és legfeljebb tíz vendég vehet részt a szertartáson, aminek csak a hivatalos részét tartják meg.

A kismamabérleteket a város a veszélyhelyzet végéig kipostázza az édesanyáknak.

A város megszervezte az idős polgárok bevásárlását és gyógyszerbeszerzését is. Az erről szóló felhívásra rövid időn belül több mint félszáz önkéntes segítő jelentkezett. Az időseknek is házhoz viszik az ebédet mindazoknak, akik ezt igénylik. 

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: intézkedés, nagypiac, szita károly, kaposvár, egészségügyi anyagok