A kaposvári kórház reprodukciós központjában a megszületett babák fényképe fogadja a leendő anyukákat. A centrumban évente 900 kezelést végeznek, ezek sikeressége az országos átlag körüli. Itt évente száz gyermek születik. A Kaposi Mór Oktató Kórház reprodukciós központjának szakmai vezetője azt mondja: a gyermekvállalás időszakának kitolódása negatívan hat a megtermékenyülésre.

meddőségi centrum

„Biológiailag nagyon fontos tudomásul venni, hogy az életkor előrehaladtával az esélyek már meredeken csökkennek. A határ 37 évre tehető, aztán a 40. évnél van egy törés és az igazi nagy törés, 42-43 éves kor körül van. Az e kor feletti hölgyeknek sajnos már nagyon alacsonyak az esélyeik.” - mondta el kérdünkre Mánfai Zoltán, szakmai vezető.

meddőségi centrum

Az esélyeket szeretné növelni a kormány azzal, hogy február elsejétől ingyenessé válnak a meddőségi kezelések és gyógyszerek. Erre 9 milliárd forintot fordítanak. Magyarországon minden hetedik házaspár meddő, és 150 ezer embert érint ez a probléma. A fejlesztéseknek köszönhetően a becslések szerint négyezer újszülött világra jövetelét prognosztizálják 2022-re.

Címkék: meddőség, Kaposi Mór Oktató Kórház, centrum, születés, egészségügyi anyagok, Kaposvár