A Magyar Vöröskereszt humanitárius küldetéséből fakadóan feladatának tekinti az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését valamint a családok egészségének megőrzését.

A Magyar Vöröskereszt 1987 óta szervezi meg felmenő rendszerű csecsemőgondozási vetélkedőjét, amelynek országos döntőjét június 4-én rendezték Kaposváron.

Az általános iskolás kategóriában 16, a középiskolás kategóriában 13 háromfős csapat vett részt az idei versenyen. A középiskolás kategória első helyezettje a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium lett, a második helyen a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, míg a harmadik helyen a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola végzett. Az általános iskolások közül a szombathelyi Gotthard Jenő Általános Iskola szerepelt a legjobban, a második helyet a Pilisszentkereszti Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola vitte el, míg a harmadik helyezett a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola lett.

A 16 megyéből érkező gyermekek és fiatalok változatos feladatok megoldásával adhatnak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről. A verseny szakmai előkészítésében és a csapatok értékelésében meghatározó szerepet játszanak az Európa-szerte méltán elismert védőnői hálózat munkatársai, akik a Magyar Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, a mozgalom önkénteseiként végzik a feladatukat a rendezvényen. Kaposvárról és a járásból 24 védőnő és 8 védőnő-hallgató vett részt a zsűrizésben.

Címkék: csecsemőgondozás, Vöröskereszt, vetélkedő, egészségügyi anyagok