A most átadott beruházás eredményeként nőtt a siófoki egészségügyi szolgáltatás színvonala és könnyebben hozzáférhetővé vált Semmelweis u. 1. szám alatt található intézmény.

A projekten belül az egyik legfontosabb és legnagyobb fejlesztésnek egy új lift beszerzése és beszerelése bizonyult, amely biztosítja az akadálymentes közlekedést a mozgáskorlátozottak és a babakocsival közlekedő kismamák számára. A beruházás részeként felújították és akadálymentesítették a mosdókat, megújították a rendelőintézetben lévő rámpát, a gyengén látók számára pedig Braille írással ellátott információs táblákat helyeztek ki. A hallássérülteket indukciós hurok segíti ügyeik intézésében. A fejlesztések belső nyílászáró-cseréket és új bútorok beszerzését is tartalmazták.

Fotó: Gáti Kornél - siofok-hirek.hu
Fotó: Gáti Kornél - siofok-hirek.hu

A központi ügyelet egy új, korszerű személygépkocsit is kapott, amely 10 település könnyebb és gyorsabb megközelítését segíti elő. Ezeken túl sor került orvosi- és informatikai eszközök vásárlására is a központi ügyelet és a védőnői szolgálat részére.

A projekt az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjának keretében meghirdetett „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Siófokon” című pályázaton nyert 51,1 millió forintos támogatásból valósult meg.

Címkék: Rendelőintézet, Kórház, projekt, átadó, Siófok, egészségügyi anyagok