A szakácsok már most kevesebb fűszerrel, sóval és cukorral főznek. A gyerekek egyelőre kicsit bátortalanok is az új ízekkel kapcsolatban. Azt remélik, a változtatással javul a kicsik egészsége is.
- A nem fertőző eredetű betegségek 80 százaléka összefüggésbe hozható a táplálkozással. A felmérések igazolták, hogy a tanulók túl sok só és cukor illetve zsírfogyasztása kockázati tényezőként szerepel a táplálkozásban. Így ezeket elkerülendő, több fehérje, gyümölcs, zöldség és megfelelő gabonatermék fogyasztása lesz előírt - mondta a KLIK Kaposvár tanügyi referense, Kalózné Pápa Ágnes.
Szeptemberben egy szóróanyagot is kapnak a szülők amelyben az egészéges életmóddal kapcsolatos tanácsokat kaphatnak. Jelenleg a felnőttek 65% -a túlsúlyos. Ráadásul felük nem tartja magát kövérnek. Ennek pedig komoly következményei lehetnek.
Az új étrendtől és a mindennapos testnevelés további osztályokban történő bevezetésétől azt remélik, a gyermekeken keresztül a felnőttek egészségi állapota is javul.
Címkék: nevel, menza, egészségügyi anyagok, gyerek