Ősszel Szabó Gyöngyi azzal a kéréssel fordult a polgármesterhez, hogy mivel látássérült unokája az Arany János utcai csomóponton keresztül megy iskolába, szeretné, ha ez a kereszteződés is hangosbeszélővel lenne felszerelve.

Ez a beruházás elkészült és szerdán reggel Szita Károly a készülék működtetéséhez szükséges távirányítót is átadott Szabó Debórának.

Ha a távirányító gombját megnyomjuk a kereszteződésben, egy hang jelzi, hogy érzékelte és működésbe lépett a hangos forgalomirányítás.


"Kaposvár erős város, s az teszi erőssé, hogy minden lakója egyformán számít. Ezért határoztuk el, hogy akadálymentesítjük a gyalogosátjárókat. Ezzel sem érjük azonban be, az új buszaink is alacsonypadlósak lesznek, hogy segítsük a közlekedőket" - hangsúlyozta Szita Károly, polgármester, aki hozzátette: "27 csomópontunkból már 14-ben fel van szerelve beszélő doboz. A fennmaradó 13-at pedig 17 millió forintból akadálymentesítjük három ütemben. Idén a legforgalmasabb kereszteződésekkel kezdünk. Ilyen a Kontrássy, a Kereszt, a Honvéd utca, valamint a Füredi csomópont."

Címkék: hangosbeszélő, kereszteződés, gyengénlátó, vak, Szita, Kaposvár, egészségügyi anyagok