Alsótapazdon készültek a helyiek. Éthordókkal felszerelkezve várták a mobilkonyhát.

- Nem tudunk mi sem minden napra meleg ételt főzni a gyerekeknek, sokszor nálunk is szendvics, vagy hideg étel van, majd lesz a nyári étkeztetés, ami ugyancsak nagy segítség lesz - mondta Bogdán Marianna.

null

A faluban nincs sok munkalehetőség, így a legtöbben alkalmi munkából vagy szociális segélyből élnek. Azt mondják: a napi egyszeri melegétel nagy segítség nekik. A kisgyerekes családoknak pedig bébiételt is osztottak

A Baptista Szeretetszolgálat, a Kaposvári Egyházmegye és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Jót tenni jót program keretében naponta 630 adag ételt oszt hét somogyi településen minden munkanap.

- Amíg az ember testi baját nem tudjuk gyógyítani, amíg az éhezőknek nem tudunk enni adni, addig hiába mondunk szép szót és próbálunk fegyelmet tartani más területen - válaszolta Balás Béla, a Kaposvári Egyházmegye megyés püspöke.

null

Az országban egyedülálló kezdeményezést az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagilag is támogatta.

- A minisztérium hat millió forinttal tudta támogatni, ebből kialakul egy mobil népkonyha, amely a kistelepülések zegzúgos faluban élőket fel tudja keresni - mondta Nyitrai Imre, szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

null

A Baptista Szeretetszolgálat kiemelt figyelmet fordít a kisgyerekes családokra.

- A népkonyhai szolgáltatásnak az volt a hiányossága, hogy sok helyre nem jutott el. Házhoz visszük a népkonyhát, azok az emberek, akik egy tál meleg ételt kapnak és jól laknak, visszaigazolják, hogy jó döntés volt - tette hozzá Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat lelkipásztora.

A szervezők várják azoknak az önkormányzatoknak a segítségét, akik a helyben termelt zöldségeikből áldoznának a népkonyhára is.

Címkék: mobilkonyha, Baptista Szeretetszolgálat, ételosztás, Emberi Erőforrások Minisztériuma, egészségügyi anyagok