A konzorciumi formában megvalósuló beruházásról a Kaposvári Egyetem és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház tájékoztatta az MTI-t.

A két intézmény által közösen kiadott közlemény szerint a projekt keretében lecserélik a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában a sugárterápiás ellátás alapját képező két lineáris gyorsítót, továbbá megújítják a kórház patológiai eszközparkját.

A komplex onkológiai rendszer fejlesztése az első félévben befejeződik, és ennek eredményeként a tavaly októbertől az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott ellátást végző PET (pozitronemissziós tomográfia) Központtal a legmagasabb szintű onkológiai ellátást biztosítják Somogy megyében és a régióban.

Az Egészségügyi Centrumban a diagnosztikai részleg CT (computer tomográf) és MR (mágneses rezonancia) keresztmetszeti képalkotó diagnosztikát végez, míg az onkoradiológiai részleg sugárterápiás módszerekkel daganatos betegek ellátásával foglalkozik a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal megkötött keretmegállapodás alapján megyei, illetve régiós hatáskörrel.  

A közlemény szerint a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centruma 1990 óta folytat állat- és humángyógyászati tevékenységeket. A humángyógyászat, az agrár- és élelmiszertudományok területén olyan infrastrukturális háttérrel rendelkezik, amely összességében Magyarországon egyedülálló.

Címkék: Kpaosvár, eszközpark, patológia, sugárterápia, onkológia, centrum, Unió, egyetem, kórház, egészségügyi anyagok