Gyurmáznak, ragasztanak és játszanak a gyerekek a Nemzetőrsori óvodában. Naponta többször is hozzányúlnak a különböző eszközökhöz, játékokhoz, ezért azokat rendszeresen fertőtlenítik a dolgozók.

- A betegség megelőzésére különös gondot fordítunk, a fokozottabb tisztítással, fertőtlenítéssel, még fokozottabban figyelünk a gyerekjátékok folyamatos fertőtlenítésére - mondta Kovács Gáborné, a Nemzetőrsor Központi Óvoda óvodavezető-helyettese.

Az óvodában igyekeznek odafigyelni arra is, hogy a gyerekek mindig alaposan kezet mossanak. Az ovisok jól tudják, hogy miért fontos ez.

- Hogy ne menjen a számba a bacilus, meg ne legyek beteg - válaszolta Pető Milán.

Kedvez az időjárás ilyenkor a vírusoknak. A legtöbb gondot jelenleg a felső légúti megbetegedések okozzák.

-Egyre több ilyen megbetegedés fordul elő, amit a háziorvosok influenzaszerű megbetegedésként is jelenthetnek akár, de ez még nem influenza. Somogyban egyelőre még nem mutatták ki az influenzát. Ilyenkor a betegek lázasak, egy pár napig akár ágyban is kell maradniuk, aki ezután is lázas illetve nehezebben gyógyul, annak érdemes orvoshoz fordulnia - tette hozzá Varga Edit, a SMKH Népegészségügyi Szervének járványügyi osztályvezetője.

A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy aki még eddig nem tette meg oltassa be magát influenza elleni védőoltással. Most még ugyanis a szervezet ki tudja alakítani a védelmet a vírusokkal szemben.

Címkék: védőoltás, járvány, influenza, somogy megye, egészségügyi anyagok