A Magyar Tudományos Akadémia 2003 óta rendszeresen megtartott ünnepségsorozatához a Kaposi Mór Oktató Kórház ez évben csatlakozott először, hagyományteremtő szándékkal. Célja, hogy kinyissa az intézmény kapuit minden érdeklődő, a helyi lakosság előtt, és betekintést adjon az intézményben magas színvonalon művelt orvostudományi területek kulisszái mögé.

Neves meghívott előadókkal és helyi szakértőkkel jubileumi ülést tartottak a kórházban tíz éve működő Sürgősségi Betegellátó Centrumról, mely a régióban elsőként alakult ilyen jellegű osztály. Ez 2004. november 19-én nyitotta meg kapuit a rászoruló betegek előtt. 2012 januárjában a centrum alapterülete a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program segítségével jelentősen bővült. Ekkor alakították ki az itteni fekvőbeteg egységet és a helikopter leszállópályát.

Az ország egyik legforgalmasabb és legmagasabb szakmai színvonalú Sürgősségi Centrumának célja a leghatékonyabb és a legmodernebb betegellátás biztosítása, egységes protokollok alapján, azonnali, egy helyen történő szakszerű ellátással.

A III. progresszivitási szinten működő 19 ágyas (+ 4 ágy a Marcali Telephelyen) fekvőbeteg osztály egyik kiemelt profilja a toxikológiai ellátás. A több mint száz munkatárssal dolgozó Sürgősségi Centrum megalakulása óta a kórház szakmai ellátásának bázisa, mely évente mintegy 40.000 fő betegforgalmat lát el.

Átadták a Diagnosztikai Múzeumot is, amely a kórházi radiológiai és laboratóriumi diagnosztika fejlődését mutatja be.


A Kaposi Mór Oktató Kórházban működik az ország egyik legkorszerűbb, centralizált képalkotó diagnosztikai egysége, melyben megvalósult a radiológiai felvételek teljes digitalizációja. A tradicionális röntgen, ultrahang, valamint a CT-diagnosztika mellett komplex mammográfiás központ és egy minden igényt kielégítő digitális angiográfiás,  neurointervenciós és szívkatéteres laboratórium működik.

Évente mintegy 100 ezer betegen végeznek többségében bonyolult, magas technikai követelményeket támasztó vizsgálatokat, melyek közül a rendezvényen bemutatásra kerül egy-egy szív- és agyi érrendszeri beavatkozás.

Címkék: sürgősség, centrum, tudomány, kórház, egészségügyi anyagok