Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata konzorciumban a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program keretében vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A „Közigazgatási kapcsolatok elősegítése a fogyatékossággal élő emberek érdekében” című, ÁROP - 1.A.6.-2013-2013-0034 azonosító számú projekt keretében számtalan területet dolgoztak fel a szakemberek és az érintettek. A programok során a résztvevők képet kaptak Kaposvár közösségi közlekedésének akadály-mentesítési helyzetéről, a mozgáskorlátozott emberek szükségleteiről, az együttélésről, az akadálymentes turizmusról és szabadidős tevékenységekről, a fogyatékkal élő gyerekek és felnőttek sportolási lehetőségeiről.

Az érdeklődők többek között megismerkedtek a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Központ, a Napsugár Integrált Szociális Intézmény, a Duráczky József Módszertani Központ és a városi fürdő rehabilitációs szolgáltatásaival, valamint a Kapos Holding ügyfélszolgálati irodájának használati lehetőségeivel.

A rendezvények témája volt egyebek mellett a sérült gyerekek részvétele a közoktatásban, köznevelésben, a fiatalok felkészítése a munka világára, a fogyatékossággal élő emberek lehetőségei a munkaerőpiacon, speciális szükségleteik az egészségügyi alapellátásban.

A pályázatban megvalósuló programok alapvető célja volt, hogy a fogyatékkal élők helyzete átláthatóbbá váljon, elősegítse a kaposvári fogyatékkal élők elfogadását, javítson az életkörülményeiken, illetve megoldások szülessenek a helyzetük javítása érdekében.

A projekt október 31-én, a fogyatékos emberek és a közszolgáltatások nyújtásában résztvevő emberek együttműködését segítő tréninggel zárul.

Címkék: fogyaték, ügyintézés, pályázat, közlekedés, Kaposvár, egészségügyi anyagok