A szelektív szemétgyűjtésre tanítják a gyerekeket a Festetics Karolina óvodában. Már kiskorban megkapják azokat a tudnivalókat, amikkel óvni tudják a környzetüket és amiket átadhatnak szüleiknek.

A gyerekek a szülőknek, az óvoda dolgozói pedig a többi intézmény vezetőjének adják át tapasztalataikat. A Zöld Óvoda pályázatra egyre több somogyi és régió beli intézmény jelentkezik.

- Nagyon sok tervünk van, amelyeket szeretnénk még most ősszel elkezdeni. Így lehetőségünk lesz ismét például az újságpapír gyűjtésre, szeretnénk a gyerekekket bevezetni a szelektív hulladék gyűjtésbe, ezt képeken keresztúl, gyakorlati tevékenységeken, illetve élménytúrákon keresztül eljuttani a gyermekek számára - árulta el a Szent Margit Katolikus Óvoda óvodavezetője, Mészáros Ágnes.

null

Nagyobb léptékben, városi szinten is egyre inkább tudatosodik az emberekben a a szemét szelektív gyűjtése. Az önkormányzat a kétezres évek elején 19 gyűjtőszigettel kezdte meg ezt a tevékenységet. Jövőre a családi házas övezetekben bevezetik a házhoz menő szelektív szemétgyűjtést.

- Így gyakorlatilag a szelektív szigetek a családi házas övezetekben meg is szűnnek, illetve az üveggyűjtők nagy valószínűség szerint kint maradnak, hiszen azt nem igazán lehet zsákban gyűjteni a törésveszély miatt - tette hozza a Dél-Dunántúli Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetõ igazgatója, Trenyik Tamás.

Ezzel együtt az innen elszállított szigeteket a lakótelepeken rakják le. Így sűrítik a szelektív gyűjtőket.

 

Címkék: ovi, zöld, óvoda, egészségügyi anyagok