A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) 25 millió forinttal járult hozzá, hogy a gyermekellátást magasabb szakmai és komfortszintre emelhessék a városban és térségében - mondta Inczeffy István, a Siófoki Kórház főigazgatója az átadóünnepségen.

A főigazgató beszámolója szerint a siófoki kórház az utóbbi időkben évente több mint ötezer gyermeket látott el szerényebb környezetben. Most a gyermekambulancia területét csaknem megduplázták egy új vizsgálóhelyiség kialakításával és a váróhelyiség bővítésével. A hatékonyság mellett gyermek- és szülőcentrikusnak is kell lenni, amihez európai normáknak megfelelő környezetet kell biztosítani - fogalmazott Inczeffy István.

Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója azt mondta, azért is örül, hogy a siófoki kórházat támogathatták, mert korábban az adóssággal küszködő intézményeknek jutott forrás, és most végre olyan is részesülhet ebből, amely nemcsak szakmailag, hanem a gazdálkodását tekintve is magas színvonalú.

Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy azért is fontos a fejlesztés, mert az intézmény negyven település ellátását biztosítja.

Balázs Árpád (Fidesz) polgármester elismeréssel szólt arról, hogy az állam mint új intézményfenntartó forrást biztosít a siófoki kórház fejlesztésére. Hozzátette, az intézmény támogatásából azért a város sem vonult ki. Jótékonysági akciókkal, széleskörű civil és szakmai összefogással teszik hatékonyabbá a gyermekambulancia működését. Az eddigi adományokból új, a tüdőbeteg gyermekek vizsgálatát könnyítő gépet, valamint gyógyszeradagolót vásároltak az intézménynek - mondta.

Címkék: gyermekambulancia, beteg, egészségügyi anyagok, Siófok