Naponta kell kenni és gyógyszert cseppenteni az egyik kaposvári eb, Sanyi szemébe. Ahogy megjelentek az első tavaszi virágok, azonnal bepirosodott a szeme.

- Szerintünk ez a pollen lehet. Mert itt annyiféle fa van. Volt a mogyoró már ott is kezdte. A hárs a tiszafa is csúnyán tud viselkedni meg a nyár is - tette hozzá Kiss János.

null

Révi Gabriella speciális tápot keres kutyájának. Nemrég kiderült ugyanis, hogy azért hullik a szőre és csúnya a bőre, mert csirkehús allergiája van. Ezért csak olyan tápot ehet, amelyikben nincs csirkehúsfehérje. Ez azonban jóval drágább a hagyományos kutyaeledeleknél.

- Jó minőségű alapanyagokból készülnek. Tehát nem tartalmaznak semmiféle gabonát, kukoricát, Különböző adalék anyagokat, szóját. Kicsit költséges ez az etetés de aki szereti a kis kedvencét az azért oda figyel - árulta el a Pamacs Állateledel üzletvezetője, Nagy Kitti.

Állatorvosok szerint az elmúlt 20 évben megtöbbszöröződött az allergiás állatok száma. Minden 5. kutya szenved az allergia valamelyik tünetétől.

Ha valaki nem biztos abban, hogy kedvence mire érzékeny, érdemes azt vérvétellel kideríteni az állatorvosok szerint. Gippert Róbert azt mondja, az állatoknál is hasonló okok váltják ki az allergiát, mint az embereknél.

- Nagyon sok olyan mesterséges dolog vesz körbe minket táplálékba légszennyezésbe ami az immunrendszert túlterheli. Ezáltal az allergiás reakciók jelentkeznek mind az embereknél mind az állatoknál. Például a vadon élő állatoknál ez nincs jelen - árulta el a Hunyadi Utcai Kisállatrendelő állatorvosa, Dr. Gippert Róbert.

Az allergiás betegeket injekciókúrákkal erősítik. Az orvosok szerint ezek ugyanis kíméletesebbek, mint a gyógyszeres kezelések, amelyeknek több mellékhatása is lehet.

Címkék: szenved, allergia, kutya, egészségügyi anyagok