beteg influenza

(Fotó: MTI)

Az Európai Unió területén az elmúlt héten az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma 19 országban növekedett a megelőző hetihez képest. Ugyanakkor Bulgária, Portugália és Spanyolország csökkenő tendenciáról számolt be. Az idei szezonban ez utóbbi két ország az elsők között adott jelentést kiterjedt influenzajárványról, sok más uniós államban azonban még ezután várható a járvány csúcsa - írja Facebook oldalán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

A közlemény szerint Magyarországon a betegektől vett légúti minták túlnyomó részében továbbra is influenza A vírus jelenlétét mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok.

influenza 0222

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése alapján a 7. héten az ország valamennyi közigazgatási területén emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései szerint február 10. és 16. között 22 400 beteget regisztráltak.

A járvánnyal összefüggésben több kórház megtiltotta, illetve hétfőtől megtiltja a betegek látogatását. Somogyban egyelőre minden kórház látogatható.

Címkék: ántsz, tombol, fertőz, influenza, kórház, járvány, egészségügyi anyagok