Sokan kezdőként, gyakorlat nélkül is nekivágnak a sípályáknak pedig könnyen le lehet sérülni. Ausztriában például a magyarokat éri a legtöbb baleset.

- Nálunk a sítanulás kultúrája nincs azon a szinten mint Ausztriában és az ilyen módon megszerzett tudás vészhelyzetekben elhagyja az embert, ebből fakadhat az, hogy sokszor nagyon meglepő baleseteket szenvedhetnek a magyar turisták - mondta a Team Kaposvár Sport Klub vezető síoktatója, Szerb György.

Az egyik kaposvári utazási irodában számos síút közül lehet választani. Azt mondják a magyar síelők nemcsak a biztonságnak, az elővigyázatosságnak sem tulajdonítanak különösebb jelentőséget.

Kevesebb síbiztosítást kötnek. Eddig az iskola, ha elvitte a gyereket sítáborba, a szülő bejött, megkötötte a biztosítást, de idén már sokkal kevesebben igényelték - tájékoztatott a Dream Travel Utazási Iroda irodavezetője, Hegedűs Csilla.

A külföldi kórházi ellátás pedig nem olcsó még akkor sem, ha valaki köt itthon biztosítást. Ausztriában naponta 5600 forintot, Olaszországban 11 200 forintot, míg Svájcban 23 ezer forintot kell fizetni. A mentőhelikopterért biztosítás nélkül több uniós országban is egy millió forintot kérnek.

Címkék: ausztria, biztosítás, , kórház, baleset, egészségügyi anyagok