háziorvos

Somogy megyében az influenza járványügyi helyzete hasonló a tavaly ilyenkor tapasztaltakhoz. Közösségi halmozódást továbbra sem regisztráltak a szakemberek. A vírust pedig egyelőre még nem mutatták ki megyénk területén.

Az influenza morbiditás megyei szinten és valamennyi járási intézet ellátási területén a járványküszöb alatt maradt, sőt, az előző heti adatokhoz képest kissé csökkent, ellenben a kaposvári és marcali járási intézet területen nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma. A leginkább érintettek a héten a 3-5 évesek kisgyermekek voltak. A héten Baranya megye terültén kívül Csongrád megyében is kimutatták az Influenza A (H1) vírust.

A fentiek alapján elmondható, hogy megyénkben influenza aktivitás egyelőre nincs. Azonban az alapján, hogy egyre fiatalabbak az érintettek, és a betegforgalom egyre nagyobb százalékát az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma teszi ki, megyénk területén is várható a következő hetekben is növekszik a gyengélkedők száma.

A Somogy Megyei Kormányhivatal tájékoztatójából az is kiderül, hogy a környező országokban terjedő influenzajárványok kórokozói ellen is véd a hazánkban kapható oltóanyag. A veszélyeztettek számára ezért  továbbra is érdemes és ajánlott az influenza elleni védőoltás felvétele, melyre még van lehetőség a háziorvosoknál.

Címkék: lázas, több, orvos, beteg, egészségügyi anyagok, somogy