IMG_2641.JPG


A törzs munkájában részt vesznek a hóhelyzet kezelésében érintett szervezetek (a Kapos Volán Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt, a MH 64. Boczonádi Szabó József Logisztikai Ezred, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Somogy Megyei Védelmi Bizottság titkársága) képviselői, munkájuk révén biztosított a folyamatos kapcsolattartás, a pontos és gyors információáramlás a szervek közt.

Helyszíni művelet-irányítást igénylő, összetett katasztrófavédelmi feladatok eredményes, hatékony végrehajtása érdekében a törzsben a polgári védelmi főfelügyelő, a tűzoltósági főfelügyelő, az iparbiztonsági főfelügyelő, a hatósági osztály vezetője és munkatársaik, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is közreműködött.

A törzs feladata a káresetekkel kapcsolatos adatok gyűjtése, elemzése, értékelése, a területi és helyi szintű intézkedések, továbbá a kárfelszámolás irányításának elvégzése. A törzs intézkedett az elakadt vonatokon utazók ellátásáról, fűtött helyre szállították őket, ételt és italt vittek nekik, majd megoldották tovább utaztatásukat. A beérkező információk alapján a lehető leggyorsabban intézkedtek a hóátfúvások miatt nehezen közlekedhető útszakaszok letakarításáról. Valamint a kritikussá vált útszakaszok lezárásáról.

Az intézkedésekről, a beavatkozásokról és a szükséges intézkedésekről pedig folyamatosan tájékoztatták a lakosságot. A somogyi helyzet kezelését figyelemmel kísérte Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő is - tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószolgálatától.

Címkék: törzs, operatív, megye, havazás, somogy, egészségügyi anyagok