Ha szükséges, plusz gépeket és közmunkásokat vetnek be, hogy megtisztítsák a város útjait a hótól, és hogy megközelíthetővé váljon minden kaposvári lakóhelye, mondta ma Szita Károly azon szervezetek vezetőinek, akiknek feladatuk van a rendkívüli helyzet kezelésében. A testületet azért hívta össze Kaposvár polgármestere, mert a meteorológia péntekre jelentős havazást jelzett.

- Minden kaposvárit arra kérek, hogy ha valóban jelentős hómennyiséget kapunk, legyenek a szokásosnál is körültekintőbbek és óvatosak, hívta fel a polgármester a városlakók figyelmét. Az autósok ne közlekedjenek nyári gumival, válasszák inkább a biztonságos tömegközlekedést, s a gyalogos is figyelmesebben lépjenek ki az utcára. Szita Károly arra kéri a kaposváriakat, tegyünk azért, hogy ahogyan tavaly, idén se legyen áldozata a télnek Kaposváron.

A megyeszékhelyen 32 hótoló, sószóró áll rendelkezésre, és csaknem 200 embert lehet mozgósítani nagyobb havazás esetén. Ha szükséges, ennél is több gépet vonnak be a munkába.

A gyalogos balesetek elkerülése érdekében minden városlakót arra kér az önkormányzat, hogy a saját otthona, cége, üzlete előtt síkosságmentesítse a járdát.  

A katasztrófavédelem is óvatosságra inti az útnak indulókat:

- Arra kérjük a lakosságot, hogy aki teheti ne induljon útnak. Ha mégis autóba kell ülni, akkor  a téli időjárási viszonyoknak megfelelően készítse fel járművét, ugyanis a délutáni órákban már erőteljesebb havazásra kell számítani főként a megye déli részén - mondta el Bázelné Mihályka Szabina, a Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője.

Ha valaki elakad a hó miatt, hívja a KVG Zrt. hóügyeletét az alábbi telefonszámon: +3630-377-9193.

Címkék: védelmi, bizottság, Károly, Szita, polgármester, egészségügyi anyagok, Kaposvár