Csaknem 60 ember életét mentették meg ma azok, akik, részt vettek a Kapos Tv véradásán. A tapasztalatok szerint ilyenkor sokkal kevesebben mennek el adni, ezért most még nagyobb szükség van önkéntesekre.

A mai nap igazi különlegességnek számít, ilyenkor ugyanis az átlagosnál is kevesebben mennek el vért adni.

- Jelen pillanatban a készletek egész szépek. De a január és a február az kritikus időszak szokott lenni. A karácsonyi fellendülés után mindig jön egy ilyen mélypont - árulta el a Kaposvári Területi Vérellátó főorvosa, Dr. Németh Ildikó.

A mai Kapos TV-s véradásra azonban sokan érkeztek. Csatornánk már több mint 10 éve segíti a Kaposvári Vérellátó munkáját azzal, hogy évente többször is szervez véradást.

Hegedűs János több mint 40 éve rendszeres véradó. Azt mondja ezzel saját magán és másokon is segít.

- 18 éves korom óta rendszeresen minden évben több alkalommal. Egy kis vérfrissítésnek tartom, meg talán a másokon való segítség is egy kicsit motivál - árulta el János.

Erre pedig nagy szükség van. A megfelelő vérellátáshoz ugyanis hetente több száz adagot kellene levenni. A szakemberek éppen ezért arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti az jöjjön el rendszeresen vért adni. Az egész pár percig tart és a 4,5 dl vérrel 3 ember életét lehet megmenteni.

Címkék: megment, kapos tv, véradás, somogy, egészségügyi anyagok, kaposvár