Egy idős hölgy elesett otthonában és vállcsonttörést szenvedett még október közepén. Úgy tudjuk: azonnal a siófoki kórházba sietett, ahol megműtötték. A beavatkozást végző 57 éves orvos tűzéssel rögzítette a törött csontokat, azonban a végén nem készítette el az ilyenkor kötelező kontroll röntgen-felvételt.

A beteget hazaengedték. Állapot viszont tovább rosszabbodott. Visszetért a kórházba, ahol újra megvizsgálták. Kiderült, hogy a csontokat rögzítő tűződrót kimozdult a helyérő és az idős hölgy májába fúródott. A drótot ugyan egy újabb műtéttel eltávolították a májból, a beteg azonban néhány héten belül így is életét vesztette.

A nyomozók az első beavatkozást végző orvost, Dr. S. Lászlót – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként kihallgatták, majd veszélyeztetés miatt eljárást indítottak ellene.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság az eljárást 2013. december 3-án befejezte, és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Siófoki Járási Ügyészség részére - tudtuk meg a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószolgálatától.

Címkék: belehal, tragédia, orvos, beteg, egészségügyi anyagok