szociális dolgozó

Kaposváron 300-an dolgoznak ezen a területen. Kaposvár polgármestere megköszönte munkájukat és azt, hogy hivatásuknak azt választották, hogy másokon segítenek.

- Az életüket azzal töltötték és töltik el, hogy másoknak nyújtsanak valamit. És nem azért, hogy ezért köszönetet kapjanak. Vagy köszönetet mondjanak mások. Persze jól esik, mindenkinek jól esik, hogy megköszönik és észreveszik azt a munkát amit végez és észreveszik azt, hogy tenni akar és tesz másokért - mondta az ünnepségen Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Alább elolvashatja a díjazottak névsorát, és méltatásukat:

Gyenesei Józsefné munkaügyi előadó
2000-től dolgozik a Családsegítő Központnál. Munkaügyi és pénztárosi feladatait mindig pontosan, lelkiismeretesen, a dolgozók kéréseinek maximális figyelembe vételével látta el.
Megbízható munkájával az intézményi integrációt követően is képes volt egy személyben ellátni a kibővült feladatkört.
Kollégái számíthattak mindennapi szorgalmas munkájára és bizalommal támaszkodhattak szakmai hozzáértésére.               
A szociális ellátás területén közel másfél évtizeden át végzett áldozatos munkája elismerést érdemel. 2013. decemberben kezdődő nyugdíjas éveihez jó erőt, egészséget, boldogságot kívánunk!

Kun Zoltánné Gelle Judit családgondozó
1998. óta dolgozik családgondozóként a Családsegítő Központban. Általános szociális munkás szakirányú végzettséget szerzett, majd 2002-ben szociálpolitikusként végzett a Pécsi Tudományegyetemen. 2001-től 2004-ig módszertani csoportvezetőként a regionális módszertani feladatok ellátásával is segítette a szociális szolgáltatások szakmai színvonalának emelését.
Hivatását 15 éve gyakorolja, mindezt felelősségteljesen, áldozatkészen, nagy szakmai alázattal és hozzáértéssel teszi.
Az egyének, csoportok, családok, közösségek szociális problémáinak segítése érdekében végzett munkája során az emberi, családi értékeket mindig szem előtt tartva tevékenykedik.
Példamutató szakmai tevékenysége és emberi hozzáállása elismerésre méltó.

Turnár Jánosné szakmai vezető

1989-től dolgozik a Szociális Gondozási Központban. Pályáját házi szociális gondozóként kezdte, majd 1996-tól mint vezető gondozó tevékenykedett.
A Pécsi Tudományegyetemen szerzett általános szociális munkás szakképesítést. 2005-ben jelentős szerepet vállalt a pszichiátriai betegek közösségi ellátásának megszervezésében, majd 4 évig volt a szolgálat koordinátora.
2009-től 2012-ig a Szociális Gondozási Központ magasabb vezetőjeként irányította az intézmény munkáját. A szociális intézmények integrációját követően az intézményegység szakmai vezetőjeként dolgozik tovább, amely az egyik legszélesebb feladatkörű intézmény.
Munkáját elhivatottan, hozzáértéssel, lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon végzi. Szociális érzékenysége, empatikus készsége nagy-nagy türelemmel párosul. Példamutató munkája mintaként szolgál mások számára is. Külön gratulálunk neki a Szociális Munkáért kitüntetéséhez.

Kiss Ferencné szociális gondozó
1991-től dolgozik a Szociális Gondozási Központban, mint házi szociális gondozó.
A bölcsődés kisgyermekek gondozását cserélte fel az idős, beteg emberek otthoni ellátására.
A hozzáértő és lelkiismeretes gondozáson, ápoláson túl sokkal többet nyújt a rá bízott időseknek: figyelmet, tiszteletet, szeretetet.
Gondozói feladatai mellett sokan köszönhetik neki az időben érkezett segítséget, hiszen évek óta a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban napi 8 órában vállalja az ügyeletet.
Munkatársai tisztelik tudását, munkabírását, és szeretik a nekik is juttatott törődésért, kedvességért.
Munkáját a SzocioNet Szociális Gondozási Központ minden, ellátottja, dolgozója nevében köszönjük.

Szarka Béláné ápolásvezető

Mintegy 30 esztendőt dolgozott a szociális területen gondozó, ápolóként fizioterápiás asszisztensként, 2002. novembertől a Liget Otthon szakdolgozói csoportjának volt tagja, mint ápolásvezető.
Munkáját mindig becsületesen, precízen végezte. Kiváló empatikus és kommunikációs készségének köszönhetően a rábízott ellátottak hamar szívükbe zárták, bizalmunkba fogadták.
Tevékenységét mindig az ellátottak iránti odaadás, tapintat, türelem, tisztelet és segítőkészség jellemezte.
Kiváló közösségi ember, a segítő team oszlopos tagjaként szabadidejét is feláldozva vett részt az intézmény rendezvényein, programjain.
Kedvességével, őszinteségével szaktudásával kivívta mind az ellátottak, mind munkatársai szeretetét, tiszteletét. Köszönjük alázatos munkáját. 2013. decemberben kezdődő nyugdíjas éveihez jó egészséget, sok boldogságot kívánunk.

Külön köszöntjük:

Major Lászlónét a SzocioNet Liget Időskorúak Otthonának munkatársát, aki az idei évben az Idősekért Díjat vehette át a Parlamentben kiemelkedő munkája elismeréseként.

Kiss Csabáné Valter Hédit, aki munkája elismeréseként a mai napon vette át az Esélyegyenlőségért Díjat.

Címkék: dolgozó, köszönt, szociális, Szita, egészségügyi anyagok, kaposvár