A reggeli pára és ködfoltok feloszlása után, az előttünk álló három napban, ragyogó napsütésre számíthatunk. A délutáni órák hőmérséklete továbbra is jóval az átlagos felett alakulnak majd. Általában 20-25 fok közötti délutáni maximumok várhatók, a megye déli és keleti területein mérhetjük majd a magasabb értékeket. Hétfőn még mindig hasonló hőmérsékletek várhatók, majd kedd napközben megkezdődik a hűvösebb levegő beszivárgása, ám még ekkor is melegebb lesz jó néhány fokkal az átlagostól

Egyelőre egy nyugati ciklon előoldali áramlásában érkezik hozzánk a meleg levegő. A jövő héten gyengül a déli áramlás, majd nyugati, északnyugati váltja fel, amivel hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe.
A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Szombat: Változóan felhős idő várható, több órás napsütéssel, csapadék nem lesz. A délutáni órákra 22-24 fokig melegszik a levegő, késő estére 14-17 fokig hűl.



Vasárnap: Többnyire napos idő várható. A reggeli órákban képződött köd a délelőtti órákra feloszlik. A reggeli órák hőmérséklete 9-12 fok között alakul. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 22-25 fok között alakul,a délnyugati szél élénk lesz. Ahol a köd később oszlik fel ott 20 fok közelében marad a délutáni hőmérséklet. A magasabb értékek  a megye déli és keleti részein lesznek.



Hétfő: Többnyire napos idő várható, csapadék nem lesz. A reggeli órák legalacsonyabb hőmérséklete 8-12 fok között valószínű, helyenként köd képződhet. Délutánra 20-25 fok közé melegszik a levegő. A magasabb értékek a megye déli és keleti részein lesznek.



Távolabbi kilátások: A jövő szerdától lehűlés kezdődik, csütörtöktől visszatér az átlagos hőmérsékletű őszi idő, 15 fok körüli délutáni hőmérsékletekkel.



Az időjárási modell vasárnapra számított hőmérsékletei Európában. Hazánk folyamatosan Európa egyik legmelegebb térsége.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjós, yolo, tibor, kapospont, szalinay, egészségügyi anyagok