A Kaposi Mór Oktató Kórház nyilvános közleményben utasítja vissza az őket ért vádakat. A lap online kiadásában ugyanis pénteken megjelent egy összeállítás, amelyben névtelen forrásra hivatkozva azt állította a cikkíró, hogy az intézmény 220 kivételezett számára VIP-kártyákat bocsájtott ki, amelyek soron kívüli ellátásra jogosítják fel tulajdonosaikat.

A KaposPontnak eljuttatott tájékoztatás szerint azonban szó sincs ilyenről: a betegregisztráció és a járóbeteg-ellátás igénybevételénél elsőbbségre jogosító igazolvány  nem VIP-kártya! Az intézmény már megközelítőleg tíz éve, több mint 600 nyugdíjasának (volt munkatársának) biztosítja a szóban forgó kártyát. Melyet most tovább bővítettek a kórház közvetlen környezetében élő szépkorúakra: mintegy kárpótlásként, amiért sok éve kénytelenek elviselni az intézmény egymás után következő építési beruházásait.

Közleményében a kórház leszögezi: megtévesztőnek és félrevezetőnek tartják, hogy a cikkben ezt a lehetőséget VIP kártyaként jelenítik meg és azt sugallják, hogy a kórház ezzel megsértette az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés esélyegyenlőségét. A kártya ugyanis sem ezt, sem a várólista szabályok megkerülését nem jelenti.

Hozzáteszik: a cikk állításival ellentétben, a Kórház Főigazgatói Titkárságát az újságíró nem sokkal az írás publikálása előtt kereste meg telefonon, majd kérdéseit 13.54 perckor küldte el egy hibás e-mail címre. Az internetes portálon viszont nem sokkal később, 14.09 perckor már meg is jelent a cikk. Az intézmény szerint, így az újság a lehetőségét sem adta meg a válaszadásának, és ezzel megsértette a korrekt tájékoztatás szabályait.

Mint írják: az újságíró állításait visszautasítják és elvárják, hogy a szerző elnézés-kérésének kíséretében az internetes portálon megjelentessék a közleményt. Hozzáteszik: amennyiben újságíró a kórház nyugdíjasa, vagy a kórház közvetlen környezetében élő kaposvári lakos, úgy számára is biztosított a kártya.

Az alábbi linkre kattintva, teljes terjedelmében elolvashatja a kórház közleményét!

amennyiben újságíró úr a kórház nyugdíjasa, vagy a kórház közvetlen környezetében élő kaposvári lakos, úgy számára is biztosított a kártya.

 

Kapcsolódó anyagok

Címkék: sorszám, mór, cáfol, vip, kaposi, kórház, egészségügyi anyagok