Persze derült napos idő nem várható, de úgy látszik hogy szerencsére a holnapi napot megúszhatjuk majd jelentős eső és erősebb szél nélkül. Változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, és szórványosan előfordulhat majd kisebb eső, zápor, a szél többnyire gyenge lesz.

Csapadék nagyobb valószínűséggel inkább Somogy megye nyugati, északnyugati felén fordulhat elő, vagyis Kaposvár a gyenge esőzónától keletre esne már.

Szombat hajnalra többfelé köd képződhet, ami a délelőtt folyamán mindenütt feloszlik majd. A nap nagy részében változóan felhős idő látszik, néhány órás napsütéssel, és már valamivel kellemesebb, 20-23 fok körüli délutáni hőmérsékletekkel. Csapadék nem látszik a jelenlegi számítások szerint.

A héten vasárnap lesz a legkellemesebb idő,  a legmelegebb órákban megközelíthetjük majd a 25 fokot is.

Kisebb változás előfordulhat majd a prognózisban!

Az alábbi modell csapadéktérképén látszik,  hogy holnap mely területeket érinthet a csapadék.



A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tibor, időjós, kapospont, yolo, szalinay, egészségügyi anyagok