A szerelők szerint érdemes még az első fűtés előtt átnézetni a kazánokat, nehogy később tragédia történjen.



Békésen olvasgat Tuli Imre és felesége. Már nyugodtak. 34 év után most vizsgáltatták át először kazánjukat. Szerencséjükre mindent rendben találtak.

- Mennyi olyan baleset van, hogy gázmérgezés vagy egyebek, féltünk ettől is. Azért is gondoltuk, hát, hogy azért most már jó lenne megnézetni, hogy valaki, a belsejét is nézze meg, és szedjék széjjel, hogy jól működik-e - mondta el Tuli Imréné.

Januárban Kadarkúton kigyulladt egy családi ház kéménye. Egy fiatal pár és fél éves kisgyermekük kapott szén-dioxid mérgezést, kórházba kellett őket szállítnai. A tavalyi fűtési szezonban 9 esetben kellett a somogyi tűzoltókat hasonló esetben riasztani. Azt mondják, a legtöbb kéménnyel gond van a megyében.

- Hát még a hagyományos rendszerek 90 % felett vannak, tehát falazott bélelt kémények nyitott égésterű készülékek, viszonylag nem karbantartottak - tette hozzá Farkas József kéményseprő.

Balesetet okozhatnak azonban a modern, új műanyag nyilászárók is. Azok ugyanis nemcsak a hőt, a szén-monoxidot is jobban a lakásban tartják.

Címkék: életünk, rajta, múlhat, fűtés, egészségügyi anyagok, kaposvár