Egy anticiklon alakult ki felettünk, ami biztosítja a száraz, felhőoszlató jellegű időjárást az egész Kárpát-medencében. Az idő előrehaladtával egy nyugat-európai ciklon előoldalára kerülünk, aminek hatására déli áramlással melegebb levegő érkezik hozzánk. A hét végén, illetve a jövő hét legelején a délutáni hőmérséklet a 28 fokot is elérheti majd árnyékban. Változás keddtől lehet, de ez még egyelőre bizonytalan.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Csütörtök: Időnként megnövekedhet a felhőzet, de a napsütésé lesz a főszerep. Csapadék nem várható. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 24-26 fok körül várható, késő estére általában 14-18 fok közé hűl a levegő.



Péntek: Napos idő várható, csak időnként növekedhet meg a fátyolfelhőzet, csapadék nem lesz.A változó irányú szél megélénkül. A legalacsonyabb hajnali órák hőmérséklete 7-12 fok között alakul, míg a délutáni órákban 25-27 fok közötti maximum hőmérsékletek a legvalószínűbbek.



Szombat: Túlnyomóan derült idő várható, a keleti szél kissé megélénkül, csapadék nem várható. A reggeli órák hőmérséklete többnyire 7-12 fok körül alakul. A kora délutáni órákban 24-28 fok közötti maximum hőmérsékletek valószínűek.


Távolabbi kilátások: A mostani számítások szerint, hétfő estig folytatódik a nyár végi időjárás, majd kedden esővel lehűlés érkezik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjós, kapospont, yolo, tibor, szalinay, egészségügyi anyagok