A Kárpát-medence felett átmenetileg kiépült anticiklon a következő 48 órában gyengül.  Ugyanakkor a változékony időt okozó légköri frontok ismét megközelítik hazánkat. Egy ilyen hidegfront vasárnap délutántól szól bele időjárásunkba. Hétfőre jelentősen visszaesik a  hőmérséklet. A jövő hét első felében, kifejezetten hűvös hajnalok lesznek.

A következő három nap időjárása Kaposvár és környékére:

Szombat: Túlnyomóan napos idő várható,legfeljebb néha növekszik meg a gomolyfelhőzet,csapadék nem várható. A változó irányú szél megélénkül.A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 24-26 fok között alakul.A késő esti órákban is derült száraz idő lesz,15-20 fok közé csökken a hőmérséklet.



Vasárnap: Eleinte napos idő várható,majd a délutáni órákban időnként már megnövekszik a felhőzet, és az esti óráktól szórványosan lehet zápor, esetleg gyenge zivatar. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 12-15 fok között alakul, míg a kora délutáni maximumok többnyire 23-26 fok között alakulnak.



Hétfő: Gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan lehetnek záporok. Az északnyugati szél erős lesz. A reggeli órák hőmérséklete 10-14 fok között alakul, a legmagasabb délutáni hőmérsékletek mindössze 20-23 fok között valószínűek.

Távolabbi kilátások: A jövő hét elejei lehűlés után, erős felmelegedés látszik,visszatér a nyár.


A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjós, tibor, kapospont, yolo, szalinay, egészségügyi anyagok