Egy Iowában élő túlsúlyos asszony úgy döntött, hogy az úgynevezett féregdiétával számol le a pluszkilóival. A neten hozzá is jutott egy galandféreg petéhez, amit le is nyelt, majd várta, hogy csökkenjen a súlya. Azonban ahelyett, hogy csökkent volna a súlya, egyre rosszabbul lett, ezért felkereste orvosát, és bevallotta, hogy lenyelt egy parazitát fogyókúrás célból. Az orvosa hirtelen nem tudta mit tegyen, és az iowai közegészségügyi intézet szakembereihez fordult tanácsért, akik a napokban ki is adtak egy figyelmeztető közleményt az USA-ban.

galandféreg


„Különösen kockázatos a féregdiéta, az emberi szervezet számára kiszámíthatatlan annak a hatása, hogy milyen pusztítást végezhet. Súlyos egészségügyi kockázatokkal járhat, akár halált is okozhat. Akik fogyni szeretnének, inkább másféle módszerhez forduljanak” – figyelmeztetnek az amerikai szakemberek.

Az emberi szervezetbe kerülő élősködő – amely akár több méter hosszúra is kifejlődhet – ugyanis egészségügyi problémák egész sorát indíthatja el. A parazita a bélben lévő megemésztett, illetve az emésztési fázis egyes szakaszaiban lévő táplálékból fejlődik, ám az „őrült diéta” során egyáltalán nem gyorsítja fel a zsírégetést, hanem éppenséggel komoly mennyiségű táplálékot (pl. vitaminokat, fontos ásványi anyagokat) szív el a gazdatesttől. A fertőzött ember azonban azt hiszi, beindult nála a fogyókúra, pedig valójában teljesen legyengül az immunrendszere, ráadásul súlyos vérszegénység is felléphet nála. Mindez pedig akár halált is okozhat.

forrás: hir24

Címkék: féreg, galand, hir, diéta, egészségügyi anyagok