A közterület-felügyelők is folyamatosan ellenőzik, hogy a tulajdonosok rendben tartják-e telkeiket. Ha kell, a város a tulajdonos költségén 72 órán belül lekaszálja az elhanyagolt területeket.

- A parlagfű elleni küzdelem közös érdekünk, hiszen felelőséggel tartozunk azokért a kaposváriakért, akik allergiás betegségben szenvednek. Ezért kérek mindenkit, hogy tartsa rendbe a területét, vagy ha észlel elhanyagolt telket, jelezze a 80/205–230-as zöld számon - mondta Szita Károly polgármester a pénteki sajtótájékoztatón.

A tájékoztatón részt vett Bosznayné Szennai Szilvia is, akinek mindhárom gyermeke, a férje és maga is allergiás.

- Az állandó orrdugulás alvási nehézséget okoz. A gyerekek pedig asztmásak is. A városban nem sok parlagfűel találkozom, de Kaposvár határain kívül már rossz a helyzet, magas a levegően a pollenkoncentráció - mondta az édesanya, aki szintén arra kéri a kaposváriakat, hogy gondoljanak az allergiásokra, s tartsák rendben kertjüket, telküket.

parlagfű


Kaposváron évrő-évre javul a helyzet, a Parlagfű-vonalra is egyre kevesebb jelzés érkezik. Egy évben átlagosan 200 elhanyagolt területre hívja fel a lakosság a figyelmet. A külterületekrő, és a környező településekrő viszont egyre több jelzés érkezik. Ezeket a növényvédelmi állomásnak továbbítja az önkormányzat.                         

Szita Károly polgármester hamarosan levélben is kéri a kaposváriak segítségét a parlagfű elleni küzdelemhez.

Címkék: kaszál, kommandó, zöld szám, bejelent, parlagfű, ingyen, egészségügyi anyagok, Kaposvár