Közös imádkozással kezdődött a hittan óra a katolikus gimnáziumban. Vendel atya igyekszik a gyakorlatba átültetni a hittant. Ma az árvízhelyzet kapcsán a segítségnyújtás fontosságára hívta fel a figyelmet. Azt mondta, a hitoktatás erkölcsi többletet ad a fiataloknak.
- A rászorultságát, kiszolgáltatottságát próbálja segíteni a segélyszervezet. A mai társadalmi helyzetben, ahol a családok szétesnek, ahol komoly erkölcsi problémák vannak, ott szükség van erre, csak így tudják az életüket a helyes irányba alakítani mondta Nagy Vendel, gazdasági helynök, Kaposvári Egyházmegye.
A kormány kötelezővé tette, hogy a diákoknak erkölcs-, vagy hitoktatásban kell résztvenniük. A fiatalabbak jellemzően a hittant választják.

- Közel 80%-át megkeresztelték mind a három populációból, voltak elsőáldozók is, és 65%-uk bérmálkozott is tette hozzá Tóth Istvánné, adjunktus, Kaposvári Egyetem.

Kaposváron az első osztályosok csaknem 60 %-a a hittant választotta, míg ötödik osztályban már az erkölcstan volt a népszerűbb. A megye elsőseinek 63%-a is hittanra jár szívesebben.

A hit szerepéről tanácskoztak ma plébánosok, politikusok, gyermekvédelmi szakemberek a kaposvári Püspöki Székházban. Soltész Miklós szociális államtitkár szerint a hit átsegíti az embert a nehéz élethelyzeteken.

- A lelki nehézséget okozó munkát  csak hittel, lélekkel lehet csinálni. Ezzel találkozom nap mint nap az intézményünkben. Egy-egy ilyen találkozás, konferencia erőt ad mind a dolgozóknak, mind a hozzátartozóknak és az ápoltaknak is - Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár.

A Kaposvári Egyetem kutatása szerint főként az idősek és a gyerekekek nyitottak a vallásos életre. A középkorúak között sokan semmilyen vallást nem gyakorolnak.

Címkék: hittan, népszerű, katolikus, egyetem, egészségügyi anyagok, kaposvár