Először megpróbálunk nem gondolni rá, aztán felhúzzuk magunkat, és elrontjuk a kedvünket aznapra. Másnap még mindig bosszant minket a dolog, harmadnapra már nehezen alszunk el, és gyomorgörccsel ébredünk. Nem tudjuk elengedni a gondolatot a fejünkben.

- Tudatalattinknak gondolatteremtő ereje van, szokásainkat 95 százalékban tudatalattink befolyásolja - összegezte előadásának fő mondanivalóját dr. Guseo András (ideggyógyász, pszichiáter, kandidátus), aki „A gondolat hatalma” címmel tart tanfolyamot június 8-án a kaposvári Dorottya Szállóban.

A folyamatos rágódás és idegeskedés elsődleges forrása lehet a stressznek, mely hosszú távon testi és lelki tünetekhez egyaránt vezethet. Fejfájás, magas vérnyomás, depresszió és autoimmun betegségek - sorolhatjuk a betegségeket, melyeket közvetve vagy közvetlenül a mindennapos stressznek, a gondolatainkon való tudatos uralkodás hiányának köszönhetünk.

- A tanfolyam a krónikus betegségekben szenvedőknek lehet kifejezetten hasznos - emelte ki dr. Guseo András.

Elmondása szerint sokszor magát a betegségből való gyógyulást is akadályozhatják gondolataink, hiszen tudatalattink nem engedi el az úgynevezett "betegségtudatot", mely miatt folyamatosan csak helyzetünkön aggodalmaskodunk, és ami miatt nem a gyógyulásra koncentrálunk.

Mindez amiatt van, hogy tudatalattink arra ösztönzi tudatos gondolatainkat, hogy tartsuk meg a már berögzült és sokszor rossz szokásainkat.

A dr. Guseo András által tartott 6x1 órás előadásokon bemutatott gyakorlatok során megtanulhatunk uralkodni cikázó gondolatainkon, melyek megakadályoznak minket a változtatásban. A gyakorlatok elsajátításával megtanulhatjuk tudatosan kontrollálni a gondolatainkat.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó anyagok

Címkék: gyógyász, guseo, ideg, dorottya, egészségügyi anyagok, kaposvár