A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban írtálk alá a „A súlyponti Kaposi Mór Oktató Kórház komplex infrastruktúra fejlesztése az integrált Somogy megyei, balatoni egészségügyi ellátórendszer érdekében” című, TIOP-2.2.7/07/2F/2-2009-0001  azonosító számú, „Pólus” beruházás II. ütemének kivitelezési szerződését. A nyertes kivitelező a ZÁÉV Építőipari Zrt lett.

Ahogy arról korábban a KaposPont beszámolt: a Pólus program keretén belül 2012. márciusában fejeződött be a kaposvári kórház fejlesztésének első üteme.

És elsőként számoltunk be arról is, hogy újabb 4400 milliós fejlesztésre pályázik a kaposvári kórház. Szó volt arról is: a több mint 12 milliárdos Pólus program utolsó üteme is elkészül várhatóan még az idén, közben pedig egy újabb fejlesztési pályázatot nyújt be a kórház vezetése.


A „Pólus” projektben 34.262 m2 alapterületű tömbkórházat építenek, melynek jelen, befejező fázisában a szerződésben vállalt 2014. februári határidőre 10.438 m2 épül meg. A beruházás értéke bruttó 2,7 milliárd Ft, melynek elkészültével a Pólus projekt lezárul.

Az új programban helyezik el az ideggyógyászati Osztályt, a Pathológiai Osztályt, az Infektológiai Osztályt, a Pszichiátriai Gondozót, illetve az élelmezési üzemez. Ezzel a Kórház déli telkének kiürítése folytatódik.

korhaz2

A kórház vezetősége ismét a tisztelt kaposvári lakossághoz fordul, megértésüket és együttműködésüket kéri a kivitelezéskor.


2013. május 16-án, délután 1500 órakor a Kórház Rumi György Konferencia Termében Lakossági Fórumot szerveznek, melyre minden érdeklődőt tisztelettel várnak - tájékoztatta a KaposPontot a kórház vezetése.

A beruházás május 21-én indul majd, és februárban készül el.

Címkék: üteme, Pólus, második, program, kórház, egészségügyi anyagok, Kaposvár