Egy nagyatádi óvodában a 107 főből 37 gyermek és 2 óvónő, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház mosdósi telephelyén működő ápolási osztályon 11 ápolt és 2 dolgozó lett beteg. A járványok kórokozóinak tisztázása folyamatban van.

Somogy területén eddig 2 gyermek mintájából mutattak ki Influenza A (H3N2) vírust. A megbetegedések jellemzõen a gyermekek és a fiatal felnõttek között fordultak elõ, az előző héthez képest kissé a fiatalabb korosztályok felé tolódott el a betegek életkora. A legérintettebbek az óvodások és kisiskolások voltak. Az influenzaszerû megbetegedések morbiditása megyei szinten és minden járási népegészségügyi intézet ellátási területén meghaladta a járványküszöböt, a legmagasabb, megyei szintet meghaladó morbiditás a Kaposvár Járási Népegészségügyi Intézet területén tapasztalható.

A fentiek alapján elmondható megyénk területén minden járást érintõ, egyre növekvõ mértékű, jelenleg közepes intenzitású influenzajárvány zajlik - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve a Kaposponttal.  

Címkék: influenzás, tucatnyi, beteg, több, Somogy, egészségügyi anyagok